1 Studio te huur in de wijk / buurt Brugse Poort-Rooigem in Gent

2 Studio's verhuurd in de wijk / buurt Brugse Poort-Rooigem in Gent

Wonen in de wijk / buurt Brugse Poort-Rooigem in Gent

Over de wijk / buurt Brugse Poort-Rooigem in Gent

De wijk Brugse Poort-Rooigem is een wijk in Gent, België. De wijk is gelegen in het noordwesten van de stad en is een van de oudste wijken van Gent. De wijk wordt gekenmerkt door de Brugse Poort, een historische poort die de stad in de middeleeuwen verdedigde, en die nog steeds bestaat. De wijk is ook bekend om de Rooigemvaart, een kanaal dat door de wijk loopt.

De wijk Brugse Poort-Rooigem is een rustigere wijk in vergelijking met sommige andere delen van Gent, met brede straten en veel groen. Er zijn veel woningen in de wijk, waaronder appartementen, rijwoningen en herenhuizen. Er zijn ook een aantal grote parken in de wijk, waaronder het Baudelopark en het Rooigempark.

Er zijn een aantal winkels en supermarkten in de wijk, maar de keuze is beperkt in vergelijking met sommige andere delen van de stad. Er zijn echter wel een aantal restaurants en cafés in de wijk, waaronder enkele traditionele Belgische cafés.

Er zijn een aantal scholen in de wijk, waaronder basisscholen, middelbare scholen en een hogeschool. Er zijn ook een aantal sportfaciliteiten, waaronder voetbalvelden en een zwembad.

Er zijn diverse parkeerplaatsen in de wijk, waaronder een aantal parkeergarages en openbare parkeerplaatsen. Er zijn ook vele fietsenstallingen en de wijk is goed bereikbaar met de fiet.

De wijk Brugse Poort-Rooigem is een rustige en groene wijk, met een historische poort en kanaal die de wijk kenmerken. Het is een goede locatie voor mensen die op zoek zijn naar een woning in een rustige omgeving, maar nog steeds dicht bij het stadscentrum. Het is echter wel minder toegankelijk voor openbaar vervoer en de winkels zijn ook beperkt.